Novosti

70 mladih JUNIOR Dev programera na jednom mjestu: kreću s prvom stvarnom aplikacijom

Uspješno je odrađeno svih 6 tjedana JUNIOR Dev edukacije - stručne edukacije za sve koji su željeli nadograditi i usavršiti vještine potrebne za karijeru programera – ove godine u REACT  tehnologiji.

Svih 70 polaznika, raspoređenih u četiri grupe, okupili su se na predstavljanju završnog praktičnog zadatka i upoznavanju prošlogodišnjih polaznika i partnera - tvrtke NAIS.

Krenula faza izrade završnog projekta “Azil za životinje”- polaznici pokazuju što su naučili

Nakon uspješno odslušanih predavanja i vježbi, polaznici sada aktivno rade na završnom zadatku - razvoju vlastite aplikacije. Zadatak je kreirati aplikaciju “Azil za životinje” i tako pružiti građanima jednostavan pristup informacijama o azilu: novosti o životinjama, udomljavanju, volontiranju i druge korisne informacije.

Osim stjecanja vrijednog praktičnog iskustva, polaznici će kreirati konkretnu aplikaciju koju će moći istaknuti u svojim životopisima i prezentirati na razgovoru za posao što će im svakako omogućiti da se istaknu na konkurentnom IT tržištu.

Cilj JUNIOR Dev edukacije je zapošljivost polaznika u IT tvrtkama, pa su tako nakon prezentacije projekta polaznici iz prve ruke čuli kako nakon tečaja odmah dobiti posao i kako se svidjeti poslodavcu. Jedna od posebitosti JUNIOR Dev tečaja je prilika razgovora za posao u splitskim IT tvrtkama partnerima, a čak četvero prošlogodišnjih polaznika su se odlično predstavili i dobili posao.

Mia Lerinc i troje studenata Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu Toni Jakovčević, Duje Miljević i Marino Jurić prošle su se godine po završetku tečaja zaposlili u splitskoj IT tvrtki NAIS - Niko Airport Information System. Inače Mia Lerinc je inženjerka geodezije i prošlogodišnji JUNIOR Dev tečaj je iskoristila kako bi ojačala svoje znanje programiranja i prekvalificirala se u IT struku i zanimanje developera. S obzirom na to da je izvrsno odradila zadatke i projekt na tečaju, budući poslodavac i partner prošlogodišnjeg JUNIOR Dev tečaja Goran Leutar CEO tvrtke NAIS joj je ponudio stalan posao, a Mia je i danas njihov zaposlenik na obostrano zadovoljstvo.

Goran Leutar, obraćajući se prisutnim polaznicima, podijelio je korisne savjete o tome kako dobiti posao, ostaviti snažan dojam na poslodavca i uspješno se predstaviti na razgovoru za posao, što je polaznicima bilo od neprocjenjive vrijednosti.

Konkurencija nikad veća

Na tečaj se prijavilo 140 zainteresiranih, te je selekcijski postupak prošlo njih 70. Svih 70 polaznika, za tečaj ima samo riječi hvale te se nadaju se da će biti još više ovakvih edukativnih programa gdje će moći dobiti potrebna znanja za zanimanje budućnosti.

Marino Barada ističe: „tečaj mi je odlično došao da steknem znanje koje se koristi u firmama, imamo odlične mentore koji nam pomažu te jako dobru osnovu za daljnji napredak i zaposlenje“.

6 tjedana zanimljivih i interaktivnih predavanju u trajanju od 2 do 3 sata tjedno bila su potrebni za nadograđivanje znanja kod čak 70 polaznika koji su sada kvalificirani IT stručnjaci za postojeće i buduće IT tvrtke.

Odlična nadogradnja za buduće programere i priprema za posao u struci

Tečaj JUNIOR Dev pokrenut je kako bi se nadomjestili nedostaci u razini kompetencija koje škole i obrazovni sustav pružaju u odnosu na ono što tvrtke traže od svojih zaposlenika. Digitalna Dalmacija je s partnerima Codeasy i Codemage - dvije splitske IT tvrtke te udrugom Split Tech City organizirala ovaj šestotjedni tečaj. Polaznici su radili na praktičnim primjerima iz stvarnog života te im je to kako jedna od polaznica i ističe „najbolji dio tečaja“.

Polaznica Marija Ćorić ističe kako ovo na fakultetu nisu radili te kako je tečaj bio izvrsna nadopuna znanja.

Ovogodišnji polaznici imali su priliku stjecati znanje od edukatora koji su vrhunski IT stručnjaci s dugogodišnjim programerskim radnim iskustvom.

Jedan od polaznika, Nikola Solic, istaknuo je kako mu se upravo to i najviše svidjelo - što su mentori ljudi iz struke i što su im mogli prenijeti znanje iz poslovnog svijeta.

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić,  izjavio je da Digitalna Dalmacija s ovakvim edukacijama nastavlja i dalje uz moto Znanje dostupno svima, jer koliko god stručnjaka da "proizvedu" IT sektor ih može zaposliti.