Novosti

(LINK) Kreativci i vlasnici malih tvrtki, još je malo vremena ostalo za prijaviti se za RERA-in crowdfunding natječaj - požurite se!

Još je nešto više od deset dana do zatvaranja natječaja/javnog poziva „CLIPPER – crowdfunding shema za inovativne projekte“ u organizaciji javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Centrom za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR) i Međunarodnim centrom za crowdfunding (ICFC). 

Javni poziv upućen je svim malim i mikro tvrtkama za predstavljanje svojih ideja, a sve kako bi došli do sredstava potrebnih za pokretanje ili razvijanje svojih poslovanja. Ukupan proračun ovog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru projekta CLIPPER- crowdfunding shema za inovativne projekte iznosi 60.000,00 kuna i natječaj se zatvara 30. lipnja.

Ostalo je još malo vremena za prijavu, a šteta je propustiti priliku koja se otvara, ne samo radi financijskih sredstava već i radi stjecanja iskustva po pitanju crowdfundinga za kojeg govore kako je idealan za mlade kreativce i genijalce s inovativnim poslovnim idejama.
Iz RERA-e poručuju kako je ovo prvi puta da se nešto ovakvo organizira kod nas i financira na ovaj način. Budući da je crowdfunding još relativno nov kod nas, baš zato se i krenulo s eksperimentalnim pozivom manjeg financijskog obujma.

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije tako će financirati prema aktivnostima i vezanim troškovima planiranim u podnesenoj prijavnom obrascu do 30% sredstava odnosno ukupnih prihvatljivih troškova pojedinog projekta. Preostalih 70 posto ukupnih prihvatljivih troškova financirat će prijavitelj iz sredstava dobivenih putem "crowdfunding kampanje" odnosno tzv. „grupnog financiranja". Odluka o dodjeli financijske potpore aktivira se kada prijavitelj dokaže da je ostvario preostalih 70 posto iz provedene "crowdfunding kampanje", za koju ima na raspolaganju najviše šest mjeseci.

Ako se radi o nekakvoj firmi u začecima koja raspolaže s idejom za koju smatra da je vrijedna ulaganja, prvo što je potrebno jest kliknuti na link. Na stranicama RERA-e nalaze se sve potrebne informacije kao i dokumentacija koju valja ispuniti. Sve valja predati na vrijeme, a poslije će povjerenstvo donijeti uvjetnu odluku prema kojoj tvrtka mora skupiti određena sredstva preko crowdfundinga, i kada ona to ostvari, tada im se uplaćuje ostatak sredstava iz javnih izvora. 

Uvjet je, naravno, da se ispuni prvo ovaj crowdfunding dio. Rok za takve stvari je inače oko tri mjeseca, ali u RERA-i su ga odlučili proširiti na pola godine tako da bi se još više povećala mogućnost tvrtki za stjecanje sredstava preko crowdfundinga. Kada dokažu da su sredstva i prikupili tada dobivaju i ostatak novca.
Klik na link i sretno!