Novosti

(LINK) Otvorene prijave za četvrto izdanje Edit Code School-a!!!

Uz moto „Znanje dostupno svima“, u Splitsko-dalmatinskoj županiji već četvrtu godinu za redom organiziramo EDIT CodeSchool - besplatnu školu primjenjenog programiranja u kojoj učenike osnovnih i srednjih škola podučavamo osnovama programiranja i izradi web stranica i aplikacija kroz četiri različita tečaja.

Oni koji se prijave do 27. rujna će kroz „Osnovni tečaj u osnovnim školama“ (7. i 8. razredi) polaznici će od ove godine ući u svijet razvoja inteligentnih web aplikacija (RIWA) i usvojiti osnove HTML-a, CSS-a i Javascript-a.

Kroz „Osnovni i srednji tečaj u srednjim školama“ polaznici detaljnije usvajaju HTML, CSS i JavaScript kroz zadatke i razvoj mrežnih stranica.

Tu je i „Napredni JavaScript tečaj“ za više razrede srednjih škola kroz koji polaznike podučavamo programiranju web aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka.

EDIT - Edukacijski IT centar je aktivnost projekta ICT županija kojim pokrećemo, promoviramo i unaprjeđujemo IT sektor na području Splitsko-dalmatinske županije. Kroz tri generacije u svijet programiranja ušlo je preko 1700 učenika iz cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Potražnja za IT zanimanjima već godinama raste, a ova izazovna godina samo je dodatno naglasila važnost digitalnih vještina budući da je u samo nekoliko mjeseci skoro cijeli svijet prešao „online“. Time se samo potvrdila neumitna činjenica kako će oni s potrebnim znanjem i vještinama imati daleko bolju poziciju na tržištu rada

A, zahvaljujući ICT Županiji danas je to znanje daleko bliže nego što je prije bilo. Šteta je propustiti priliku naučiti  samostalno izraditi moderne web stranice i inteligentne web aplikacije upoznavajući razvojna sučelja koristeći najnovije tehnologije. A, pri tome ujedno i steći iskustvo timskog rada, te dobro se zabaviti!

Prijaviti se mogu učenici (7. i 8.) razreda osnovnih škole  i 1.-4. razreda srednjih škola u SDŽ sa ili bez prethodnog znanja iz programiranja (ovisno o razini tečaja na koji se prijavljuju). Polaznici prethodne generacije EDIT CodeSchool-a su također pozvani da se upišu i slušaju napredniji sadržaj !


Znanje dostupno svima !