Novosti

ML/AI Split meetup: NLP tehnike za rješavanje poslovnih problema, Davor Runje CTO Airt

Suosnivači Airta, Hajdi Ćenan i Davor Runje, otkrili su nam ovog ljeta novosti o svom novom algoritmu za učenje i predviđanje ponašanja kupaca iz strukturiranih podataka. Nakon više od 6 mjeseci pripreme, u srpnju su podnijeli zahtjev za patent za njegovu globalnu zaštitu.

Riječ je o platformu koju Airt gradi za izradu prediktivnih modela na strukturiranim podacima kakvi, primjerice, postoje u bankama ili kod pružatelja komunikacijskih usluga, a za obradu tih podataka interno su razvili vlastite tehnike dubokog učenja na metodologijama koje se koriste u obradi jezika (NLP/Natural Language Processing).
Platformu su testirati i usporedili sa sustavom iste namjene TabFormer, koji je razvio IBM, pri čemu je inicijalni test pokazao da airtov model po točnosti nadmašuje IBM-ov.

Također su na pitch session, članova Infobip Startup Tribea, koji je održan na SHIFT konferenciji u Zadru najavili da će developerima omogućiti korištenje svog sustava putem API-ja – na taj način programeri mogu koristiti moćne proizvode i rješenja bez potrebe za istraživanjem i detaljnog znanja o njima.

"Duboko učenje pokrenulo je revoluciju u obradi prirodnog jezika i danas imamo uspješnu opću tehniku za rješavanje širokog raspona problema, od jednostavnih kao što su sentiment analysis do složenih kao što su text summarizations i prijevodi, a sve je dostupno uz nekoliko API poziva na usluge u oblaku.
Inspirirani ovim  tehnikama baziranim na NLP, počeli smo istraživati kako se nositi s problemima vezanim uz poslovanje sa sličnim pristupom.
Rezultat ovog istraživanja je opća tehnika rješavanja problema vezanih uz poslovanje na podacima o događajima, trenutno postižući najsuvremeniji rezultat na problemu otkrivanja prijevara koji je prethodno imao IBM.
U ovom razgovoru dat ću vam uvid u proces koji je stvorio takav rezultat, od ranih eksperimenata temeljenih na NLP-u do stvarnih industrijskih primjena"
- rekao je Davor


Stoga vas pozivamo da dođete na ovo predavanje i poslušajte detalje oko trenutno najvruće stvari u hrvatskom AI prostoru i saznajte kako Airt-ov API može pomoći i Vama u razvoju aplikacija za rješđavanje poslovnih problema baziranih na AI tehnologijama.


Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a prijave idu preko platform meetup.com : https://www.meetup.com/ML-AI-Split/events/280731905
Prijavite se što prije jer je broj mjesta ograničen !


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Davor Runje je inače suosnivač i glavni tehnički direktor poznate tvrtke za inovativna AI rješenja - Airt .
Osim toga, Davor je i startup mentor za AI u BIRD inkubatoru, predavač na Algebri, predsjednik CISEX -a i još mnogo toga, ali prvenstveno osoba koja ima nekoliko uspješnih AI startupa s međunarodnim uspjehom poput ZASTI -ja.
Poznajemo ga po rješenju koje je razvio s našim splitskim SeekAndHit - Captn.ai - platformom za optimizaciju oglasnih kampanja na nekoliko različitih marketinških platformi. 
I posljednja novost koju nam je Davorov Airt predstavio na SHIFT 2021 u Zadru je stvaranje API -ja koji će svim programerima omogućiti pristup njihovoj tehnologiji za učenje i predviđanje ponašanja korisnika iz strukturiranih podataka.