Novosti

Prijavite se na Ocean Hackathon i dajte svoj doprinos našim morima!

Zaljubljenik ste u more, ali vas brine stanje u kojem se more i oceani nalaze? Posjedujete digitalne, grafičke, znanstvene, i druge korisne vještine koje mogu doprinijeti u rješavanju gorućih problema naših mora, oceana i obalnih područja?

Prijavite se na Ocean Hackathon! 

I ove godine ICT županija je partner Ocean Hackathona® u Splitu i sponzor nagrada za najbolje plasirane timove. Događanje organizira Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, zajedno s Europskom poduzetničkom mrežom i SPI poduzetničkim inkubatorom.

Vlasnicima izazova potrebni su motivirani i entuzijastični članovi koji su voljni isprobati nešto novo i u 48 sati ponuditi rješenje za važna pitanja vezana uz more i priobalno područje.

U Splitu je prijavljeno 8 izazova, a više o njima i o tome kako im vi možete pomoći pronađite u katalogu.

Platforma za registraciju natjecatelja je otvorena, a rok za prijavu je 5. studenog.

Nakon odličnog uspjeha timova na prošlogodišnjem Ocean Hackathonu, osvojenog trećeg mjesta u velikom finalu ekipe dock.me i aktivnosti tima C-BRO, Sveučilište u Splitu i ove godine se uključilo u organizaciju natjecanja.

Ocean Hackathon® je 48-satno događanje tijekom kojeg timovi imaju jedinstvenu priliku za razvoj inovativnih ideja koristeći digitalne podatke vezane uz more i obalno područje. Natjecanje će se ove godine održati od 5. do 7. studenog na 5 kontinenta i 18 gradova diljem svijeta. Pobjednicima iz svakog grada plaćeno je putovanje i osigurani svi troškovi za finalno natjecanje u Brestu koje će se održati krajem godine, a predviđene su i nagrade za pobjednike lokalnih natjecanja.

Za više informacija kontaktirajte Ured za transfer tehnologije putem maila: utt@unist.hr ili pozivom na broj: 021 566 882.

Dajte svoj doprinos našim morima, učite, družite se, i osvojite odlične nagrade!