Novosti

SHIFT Dev supported by ICT Županija na otvorenom ali i online - je li hibridni model budućnost održavanja konferencija?

Nakon niza online konferencija i druženja, Shift se opet vraća svojem izvornom formatu „uživo“ doduše prilagođenom „novom normalnom“.  Naime, ovogodišnji SHIFT Dev supported by ICT Županija održat će se na otvorenom, točnije na Sustipanu i to 14. i 15. rujna. 
Deveto izdanje jedne od najvećih IT konferencija u ovom dijelu Europe tako će rigorozno poštivati sve mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a sve kako bi se maksimalno očuvala sigurnost posjetitelja.

Kao što je krenuo s online konferencijom, Shift, koji je i ovoga puta pod pokroviteljstvom ICT Županije, je još jednom pomaknuo granice i kreće u „live“ verziju konferencije koja će ipak biti svojevrsni hibrid. 
Prva stavka „novog normalnog“ je „open air koncept“ odnosno održavanje na otvorenom (Sustipan), ali s ograničenim brojem ljudi. Radi toga će sama konferencija ujedno biti i virtualna.  

-    Zbog toga što dosta posjetitelja neće moć prisustvovati eventu zbog restrikcija odlučili smo se na to da će osim gledanja online, posjetitelji moći sudjelovati kroz pitanja govornicima, međusobne interakcije i brojnog drugog sadržaja – kazao je osnivač Shifta, Ivan Burazin dodajući kako će ovogodišnja konferencija startati u popodnevnim satima. Počinje u 15:00, a završava oko 21:00 sat, te će posjetiteljima umjesto ručka biti servirana – večera.

Kako i priliči naravi same konferencije, tehnologija će se brinuti za sigurnost posjetitelja. 
-    Tvrtka Nsoft imat će montiran svoj software Vision koji je spojen na termalnu kameru koja će na ulazu mjeriti tjelesnu temperaturu svih posjetitelja, naš tim će dijeliti Goodie bagove s maskom i sredstvom za dezinfekciju, a u svakom trenutku posjetitelji se mogu javiti i na “Medical Station” – pojasnio je Burazin.

Novi SHIFT Dev supported by ICT Županija nam tako donosi i novi miješani format IT konferencije koji bi mogao postati svojevrsnim standardom ovakvog tipa druženja. Sve pod egidom „novo normalno“.

ICT Županija je uz Shift konferenciju od samih početaka, prati u stopu njenu evoluciju. Split je tako postavljen na svjetsku IT kartu, a sama konferencija podignuta je na svjetsku razinu, ne samo svojim gostima već i karakterom koji se pokazao iznimno fleksibilnim i prilagodljivim u ovim izrazito izazovnim vremenima.