Novosti

STEAM radionica za djecu: Prepoznavanje osoba (lica) na slici

ICT županija u suradnji sa stručnjacima odsjeka za informatiku PMF-a Split organizira STEAM radionicu za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole. Djeca će kroz praktičan primjer saznati kako iz tehničkog aspekta radi prepoznavanje osoba (lica) na slici.

Tema radionice: Prepoznavanje osoba (lica) na slici

Opis: Prepoznavanje lica ili osoba jedna je od vještina koje ljudi nesvjesno koriste te ju je iznimno teško opisati. Ako se zapitate kako prepoznajete nekog od vaših prijatelja te pokušate zapisati odgovore, možete vidjeti kako naizgled trivijalan zadatak postaje iznimno zahtjevan. Kako iz tehničkog aspekta radi prepoznavanje objekata, lica ili osoba? Kako se u rješavanje ovog problema uklapa umjetna inteligencija? Je li ovaj problem i njegovo rješavanje na primjeren način moguće predstaviti učenicima onosvnih škola? Cilj ove radionice je kroz praktičan i neposredni (bez upotrebe računala) primjer ponuditi odgovore na navedena pitanja.

Tema ove radionice samo je mali dio sadržaja koji polaznici uče na tečaju RIWA – Razvoj inteligentnih web aplikacija u sklopu besplatne škole primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool, koja se već šestu godinu za redom, uz moto “Znanje dostupno svima” održava za učenike osnovnih i srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Radionica će se održati u predinkubatoru ICT županije PICS@FESB, 14. 9. 2022. u 15:00 sati a prijavite se na sljedećem linku.