Novosti

Veliko finale treće generacije StartIT startup akademije - Demo day finalni pitch!

Svi polaznici ovogodišnje treće generacije StartIT 2021 startup akademije su dobitnici! Osam tjedana su razmjenjivali iskustva, povezivali se jedni s drugima, ali i sa cijelom lokalnom IT scenom. Pod budnim okom mentora, kroz program StartIT-a, radili na razvoju svojih ideja i projekata i došli su do faze kada bi trebali biti spremni za tržište. Koji su timovi najspremniji i koji će imati udjela u nagradnom fondu od 50 tisuća kuna doznati će se na završnici u četvrtak.

Na StartIT Demo Dayu 2021 u SPINIT inkubatoru u Splitu, u četvrtak 9. prosinca održat će se, naime veliko finale StartIT akademije.

Pozivamo vas da događaj pratite virtualim putem preko live streama na poveznici: https://youtu.be/H8YPRx1EyqQ

StartIT je organiziran u okviru projekta ICT županija i startup zajednice Digitalna Dalmacija koji obuhvaća niz aktivnosti kako bi razvili lokalni startup ekosustav.

Završnica počinje u 9:00 sati, timovi će pitchati svoje projekte do 11:30, a pobjednici će biti proglašeni u 12 sati. Pobjednik će osvojiti 15 000 kn, drugo mjesto donosi 10 000 kn, a treće mjesto i nagradu od 5 000 kn podijeliti će čak 5 timova.  

Finalno predstavljanje projekata održati će se prema svim važećim mjerama HZJZ-a, a timovi  će pitchati pred žirijem koji će ocjenjivati njihove ideje prema unaprijed zadanim kriterijima i koji čine predstavnici raznih segmenata poticanja startup poduzetništva u Hrvatskoj: Frane Šesnić, direktor ZICER-a, dr. sc. Sven Gotovac, direktor SPINIT tehnološkog inkubatora, Nikola Balić, Ured za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu i Ena Melvan, direktorica Metabelly startupa te autorica prošlogodišnjeg StartIT pobjedničkog projekta.

Ovogodišnji startupi redom kako će na StartIT Demo Day događanju prezentirati svoje projekte su:

1.            Čudesna  šuma - Lovro Rumora

2.            Adriatic Quest - Ana Ban

3.            Crowdhome - Josip Janković

4.            EatCheap - Dzamila Nazyrbayeva

5.            Info Point - Mislav Čizmić

6.            DonatQR - Josip Bartulović

7.            Kleio museum project - Maja Galić

8.            Rent a Local - Anđela Prnjak

9.            treniraj.hr - Danijel Krajinović

10.          Sportever - Bojan Vuina

11.          SyncBook - Frane Križanović

12.          Vjetrenjača - Marko Đula

Put do finala StartIT-a

Nakon uspješnog Kick off događaja na kojem su neki od timova pitchala po prvi put svoje inovativne ideje, odabrani timovi prošli su kroz StartIT Camp, pet dana intenzivne poduzetničke edukacije, ali i petotjedni StartIT trening kroz koji su radili na razvoju i testiranju poslovnih modela uz online i off-line podršku mentora, kroz report session i follow-up mentora te SpeedMentoring gdje su na polaznici imali prilike pokupiti poduzetničko iskustvo od poznatih imena splitske, dalmatinske i hrvatske IT scene.

Sa StartIT startup akademijom ICT Županija pokazuje kako je znanje uistinu dostupno svima! StartIT mentorima i svim suradnicima na projektu STARTiT akademije se ICT županija i ovim putem od srca zahvaljuje, a svim sudionicima želimo puno sreće i uspjeha s njihovim projektima.