Novosti

Suradnja Digitalne Dalmacije i Locastica: Intervju s Lukom Smolčićem

REACT ZNANJE ZA MLADE ENTUZIJASTE

Uz podršku Digitalne Dalmacije, Luka Smolčić, frontend developer iz tvrtke Locastic, prenosi svoje bogato iskustvo u React tehnologiji mladim polaznicima, čineći ih ključnim članovima budućnosti digitalne industrije.

Luka Smolčić, član mentoring tima Digitalne Dalmacije, donosi sa sobom impresivno praktično iskustvo. Njegova stručnost u Reactu proizašla je iz brojnih projekata tijekom karijere, što ga čini idealnim mentorom za buduće developere. Kroz predavanja i vježbe, polaznici imaju priliku dublje upoznati ovu popularnu tehnologiju i primijeniti je u praksi. U razgovoru s Lukom istaknuli smo važnost React tehnologije i perspektive mladih u digitalnom sektoru.

INTERES U PORASTU

"Interes za JUNIOR Dev React je izuzetno velik. Tri ili četiri aktivne grupe polaznika su samo dio onih koji su se prijavili. Stvarno postoji značajan broj ljudi kojima je ova tema izuzetno zanimljiva", ističe Luka Smolčić.

Na pitanje o konkretnim vještinama koje je pokazao polaznicima, Luka odgovara: "Konkretno se fokusiramo na React. Polaznici uče o komponentama, stanju aplikacije i promjenama koje se događaju kada se stanje promijeni. Cilj je da polaznici nauče kako izraditi cijelu aplikaciju od početka do kraja".

BLISKA BUDUĆNOST TEHNOLOŠKOG SEKTORA

No, zašto je ova tema toliko intrigantna mladima i u kojem smjeru ide tehnološki sektor? Luka Smolčić razmatra: "Dugo godina je glavni savjet bio nauči React, jer ćeš ga trebati za zaposlenje. Interes je bio povezan s potrebom za zapošljavanjem. Međutim, sada imamo situaciju u kojoj puno ljudi zna React, a tržište trenutačno nije najpovoljnije. Poruka ostaje ista – budite ustrajni, iako nema puno otvorenih poslova, još uvijek ima prostora za React developere. Važno je pratiti situaciju i uključiti se u industriju".

SURADNJA JE KLJUČNA

Suradnja između Digitalne Dalmacije i Locastica donosi brojne prednosti.

"Locastic donosi znanje iz industrije, organizacija je odlična, uključeni su asistenti i sve skupa funkcionira na pozitivnom nivou", komentira Luka.

Na kraju, Luka Smolčić šalje poruku budućim polaznicima: "Ova ideja i organizacija privlače mnoge, stoga budite ustrajni. Ekonomija je takva kakva je, ali ne odustajte ako posla trenutačno nema. Iskoristite priliku za stjecanje znanja i iskustva, što će vam sigurno koristiti u budućnosti".

Digitalna Dalmacija i Locastic nastavljaju oblikovati budućnost digitalnog sektora, pružajući mladim talentima priliku za razvoj i napredak u tehnološkoj industriji.